Anasayfa » Genel

ProjeKent 2012 Proje Yarışma Başvuruları Başladı

2 Ocak 2012 4.466 kez okundu Yorum yok
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 oy,5 üzerinden : 5,00 )
Loading...

İTÜ IEEE Öğrenci Kolu tarafından ProjeKent in bu sene 4.sü düzenlenmektedir. ProjeKent kapsamında yarışmalar, sunumlar,fuarlar, projekent arena ve miniprojekent çalışmaları bulunmaktadır.  Bizi ilgilendiren kısmına gelecek olursak Projekent 2012’nin ilk bölümü kapsamında proje yarışmaları başlamış bulunmaktadır. Yarışmada amaç öğrencilerin Ar-Ge lerin karşılaştığı çeşitli problemlere çözümler sunmasıdır. Bu sene 5 firmanın 5 problemine çözüm aranmaktadır. Toplamda kazananlara 25 bin tl ödül verilecektir.

Ben burada yarışmaların üçünden bahsetmek istiyorum.

  • Gerger – Compiler
  • Vestel – MediaShare
  • Dil Tasarımı – Akademi
 Gerger – Compiler

Bu yarışma kapsamında firma yarışmacılardan PL/SQL programında yazılmış kod ünitelerini javascript diline çeviren derleyici yazmalarını istiyor.

Derleyiciyi Java’da ya da PL/SQL’de yazabileceksiniz.

Neleri çevirmenizi istiyoruz?

Her dil gibi PL/SQL de bazı temel yapıtaşlarından oluşuyor. Değişkenler, komutlar vs..,vs…Biz bunlardan en temel olanlarını algılayan ve çevirebilen bir derleyici isteniyor

Projesi beğenilen arkadaşlara toplamda 4 bin tl ye kadar ödül dağıtılacak.

Vestel – MediaShare

Bu yarışmada ise firma yarışmacılardan Android tabanlı mobil cihazlarda çalışmak üzere DLNA standartlarında ‘Digital Media Server’ ve ‘Digital Media Controller’ özelliklerini sağlayan bir uygulama yazmalarını bekliyor.

Uygulamayı diğer DLNA uygulamalarından ayıran özelliği; mobil cihaz üzerindeki içeriğin diğer cihazlarla paylaşılmasından ziyade İnternet üzerindeki video paylaşım sitelerindeki istenilen içeriğin paylaşılması. Uygulamada mobil cihaz üzerindeki içeriğin paylaşılması beklenmemektedir. Bahsedilen sitelere örnek olarak, içeriğini API olarak sağlayan sitelerden herhangi biri olabilir. (Örnek; Youtube, Dailymotion)

Uygulama, paylaşım sitesindeki içeriği kullanıcıya bir grafiksel arayüz üzerinden listelemeli. Arayüz üzerinden içerik arama yapılabilmeli. Medya oynatma işlemini ise DLNA özelliklerini kullanarak diğer DLNA uyumlu cihazlara aktarabilmesi gerekli.

Proje Detayları:
– Video paylaşım sitesinin içeriğine HTTP API’si kullanılarak erişilebilir. Cevap olarak gelen xml tablolar ayıklanmalı ve arayüzde gelen bilgiler liste halinde gösterilmeli (Video Adı, Video Açıklaması vs.).

– Video çalınmak istenildiğinde Digital Media Controller kullanılarak kullanıcı tarafından seçilen Digital Media Renderer’a çaldırtılmalı. Alternatif olarak seçilen içerik Digital Media Server kullanılarak Digital Media Player’larla paylaşılabilir hale getirilmeli.

– Uygulama içerisindeki Digital Media Server ‘Browse’ özelliğini sağlamalı. Digital Media Controller ise ağdaki Digital Media Renderer’ları bulup bu cihazlara oynatılması istenilen içeriğin url’ini yollayabilmeli. Aynı zamanda bu cihazlara ‘Play’, ‘Pause’, ‘Stop’ gibi komutları yollayarak Renderer üzerinde çalan video’yu kontrol edebilmeli.

Yine yarışmacılara dereceye girenlere 6 bin tl ödül dağıtılacaktır.

Dil Tasarımı – Akademi

Projenin Amacı

Bu projenin amacı bilgisayar programlama konusunda yeterli bilgi ve birikime sahip olmayan ancak gerekli iş bilgisine hakim olan kullanıcıların basit, net ifadeler ve söz dizimi kullanarak algoritmik bir şekilde gerekli noktalarda daha önceden yazılmış olan ana programa müdahil olabilmelerini sağlamaktır.

Proje Kapsamı

Bu proje kapsamında katılımcılardan beklenen iki unsur vardır.

1. Türkçe dilinin doğal akışına göre dinamik bir script dili oluşturmak,

2. Tanımlanan dilin kurallarına uygun olarak yazılan scriptlerin derlenerek sonuçta bir java kaynak kodu dosyası oluşturmasını sağlamak, oluşan dosyanın java derleyicisiyle derlenebilmesi ve çalıştırılabilmesi.

Beklenen tanım, özellik ve fonksiyonlar;

  • Anahtar kelime (keywords) kümesinin belirlenmesi ve tanımlanması
  • Değişken yapısının belirlenmesi
  • Operatörlerin tanımlanması
  • Temel veri tiplerin (int, float, double, char, boolean, byte, String) tanımlanabilmesi ve bu tiplerin bir dizi (array) içinde kullanılabilmesi,
  •  Kontrol ifadelerinin ve döngülerin yazılabilmesi
  •  Basit bir şekilde konsoldan veri girişi ve konsola veri çıkışı yapılabilmesi
  • Yazılacak kod parçasına ana uygulama tarafından bir veya bir dizi girdi ve çıktı verilebilmesi
  • Metod ve fonksiyon desteği beklenmemektedir.
Dereceye girenlere 6 bin tl ödül dağıtılacaktır.

Projelerin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz

Son Başvuru : 28 Şubat 2012

<<< Önceki:

Sonraki: >>>


Facebookta Paylaş

Yorum Bırakın!

Yorum yaz, yada kendi sitende trackback (Geri besleme) olarak ekle. Ayrıca RSS ile bu konuya üye olabilirsin. .

Nazik olun. Temiz tutun. Konu dışına çıkmayın. Spam yaratmayın.

Bu tagları kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bloğumuz gavatarı desteklemektedir. Kendi gavatarınızı edinmek için lütfen Gravatar a üye olun.