Anasayfa » Arşiv

Mayıs 2013 Tarihli Yazılar

Genel »

[26 May 2013 | Yorum Yok | 6.253 kez okundu]
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 oy,5 üzerinden : 5,00 )
Loading...

Pardus Yazılım Kampı; lisans öğrencilerinin yüksek lisans veya doktora öğrencileri liderliği ve yönetiminde açık kaynaklı kod geliştirecekleri bir yaz programıdır. Kampın temel hedefi; Pardus Projesi kapsamında geliştirilmiş ve yeni geliştirilecek açık kaynaklı yazılım yelpazesinin genişletilmesidir.
Katılımcıların Ankara’ya gelmelerine gerek kalmadan yürütecekleri ve üç ay sürecek Yazılım Kampı süresince her öğrenci bir lider tarafından yönetilecek ve projeyi birlikte geliştireceklerdir. Proje lideri, 2 haftalık aralıklarla ilerleme raporunu ilgili proje sayfasında yayınlayacaktır.
Pardus Yazılım Kampında, her coğrafi bölgeden üç üniversite, her üniversiteden bir proje olacak biçimde toplam 21 projenin gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Toplam 14 kategori altında proje …

Devamını oku...

Genel »

[12 May 2013 | 7 Yorum | 11.689 kez okundu]
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz hiç oy kullanılmadı. İlk oyu siz verin.)
Loading...
Ödüllü Soru – 1

Merhaba arkadaşlar,  bu sefer karşınıza bir makale ile değil, bir ödüllü soru ile çıkıyoruz.  Java programlama dili ile yazılan bir program parçasını tamamlamanızı istiyoruz. Doğru bilen arkadaşlar arasında yapılacak kura ile bir kişiye ödül vereceğiz.
Soru
Aşağıda verilen kod parçasında, test() metodu içerisine yazacağınız kodlar ile konsolda aşağıdaki gibi bir çıktı elde etmeniz gerekiyor.
Kısıtlar:

Sadece test() metodu içerisine kod yazabilirsiniz.
Yazdığınız kod, test metodu içerisinde hazır gelen iki satırlık kod parçasından önce veya sonra (hem önce hem sonra da olabilir.) olmalıdır.
Test metodu içerinde bulunan iki satırlık kod parçası arasına kod yazılmamalıdır.
Hazır gelen iki satırlık …

Devamını oku...