Anasayfa » Arşiv

Ocak 2013 Tarihli Yazılar

Android »

[26 Oca 2013 | Yorum Yok | 5.292 kez okundu]
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 oy,5 üzerinden : 5,00 )
Loading...
“emulator-arm.exe has stopped working” Sorunu ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar, android uygulaması geliştirirken ihtiyaç duyduğunuz emulatorleri yarattığınızda bazılarının açılması sırasında “emulator-arm.exe has stopped working” veya türkçesiyle “emulator-arm.exe çalışmayı durdurdu” şeklinde uyarı aldığınız olmuştur.

 
Bu sorunun en genel çözümü yarattığınız emulatorun ramSize değişkenini 512 veya daha az yapmaktır. 1024 ve üzeri yaptığınızda bu sorun ortaya çıkmaktadır.
Bunun  için yaratığınız emulatoru seçip Edit dedikten sonra ramSize değişkenini 512 yapın.
Rica: Sitemizin Google’da daha üst sıralarda çıkması için lütfen alttaki Google+ veya Begen butonuna tıklayınız , ya da yazılarımızı Facebookta Paylaş butonu ile paylaşabilirsiniz. 
Yazılarımızı okuyan okurlarımızın yorumlarını bizimle paylaşmaları, bizi daha çok yazı yazmaya …

Devamını oku...

Genel »

[10 Oca 2013 | Yorum Yok | 5.479 kez okundu]
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz hiç oy kullanılmadı. İlk oyu siz verin.)
Loading...
Ücretsiz .tk Uzantılı Domain için Android Uygulaması Yayında

Merhaba arkadaşlar, bu  yazımda sizlere bir android uygulaması tanıtacağım.
dot.tk firması .tk uzantılı domainleri ücretsiz olarak kayıt ettirmeye izin veriyor.  .tk domainin en önemli özelliklerinden bir url kısaltma işlemini domain olarak yapabiliyor olmamız. Örneğin bit.ly ile domain kısaltma işlemi yaptığınızda kısaltılmış domain şöyle bir yapıda oluyor: bit.ly/twTbv . Bu yapı ile kısaltılmış domainin ne olduğu çok anlaşılmıyor. Örneğin sitemizde bulunan codeigniter eğitim sayfasının url i şu şekilde. http://makale.kodmerkezi.net/codeigniter-dersleri biz bunu bit.ly ile kısaltalım: bit.ly/13jk9Tl şeklinde bir yapı almaktadır. Şimdi ise .tk ile yapalım. İşte tam bu noktada geliştirmiş olduğumuz uygulama imdadımıza koşuyor. Dot tk …

Devamını oku...