Anasayfa » Arşiv

Şubat 2011 Tarihli Yazılar

İnternet Siteleri »

[20 Şub 2011 | Yorum Yok | 3.292 kez okundu]
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz hiç oy kullanılmadı. İlk oyu siz verin.)
Loading...
Put.io Ne Demek? Nedir? Ne Değildir? Nasıl Çalışır? Kimindir?

Put.io, www.put.io adresi ile yayına başlayan bir harici disktir aslında.Bildiğimiz harici diskin internet ortamına konmuş halidir.Birçok örneğini gördüğünüz, size ait dosyaları internet ortamında barındırmaya yarayan bir sitedir.
Site yeni olmasına rağmen çok dikkat çekmeyi başardı.Ancak bu demek olmuyor ki siteye üye olmak basit, aksine çok zor kapalı beta sisteminde şu aralar ortalama 250 (100 aktif) üye kullanmakta ve çok yakında dışarıdan üye alımına açılacak.Ancak dediğim gibi zor olması sebebiyle ilk etapta 1000 kişiyle sınırlı tutlacak bu üyelik.
Çalışma prensibi nedir,nasıl çalışır? Mesela hotfile üzerinden bir film indireceksiniz,indireceğiniz film legal ya da değil,önemi …

Devamını oku...

Ajax »

[2 Şub 2011 | Yorum Yok | 3.014 kez okundu]
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz hiç oy kullanılmadı. İlk oyu siz verin.)
Loading...
JQuery ile Ajax Kullanımı

Bu yazımda size jquery de ajax kullanımından bahsedeceğim ve küçük bir uygulama yapacağım.
Peki JQuery nedir? JQuery, kısaca bir Javascript kütüphanesidir. JQuery nin sloganı olan “The Write Less, Do More” yani daha az kod yazarak daha çok iş yapma mantığına dayalı bir kütüphanedir. JQuery ile sitemizde kullandığımız javascript araçlarını daha hızlı,pratik, daha az kod yazarak tamamlıyoruz.
Mesela javascriptte sıkça kullandığımız,
document.getElementById(“alan”);
yerine jquery ile,
$(“#alan”);
şeklinde kısaca halledebiliyoruz görüldüğü gibi.En basit işlemlerde bile büyük kolaylıklar sağlıyor.
JQuery ajax işlemlerinde de basit, başarılı bir kullanıma sahiptir.Javascript kullanırken ajax için web methodları kullanmamız gerekirken,jquery de sadece $.ajax nesnesi kullanarak işlemi çok kolay …

Devamını oku...