Csharp ile Uzak MySql Database Bağlantısı
Daha önce kod bölümünde kodunu verdiğim ve daha sonra makale şeklinde açıklayacağım dediğim konuya bugün değiniyorum. Konumuz c# ile sitemizin database’ine bağlanıp, masaüstü programımıza veri çekmek, sitemize veri eklemek, sitemizin verilerini güncellemek. Bunun için öncelikle bağlantının nasıl gerçekleştirileceğini anlatacağım.
Kodumuza buradan ulaşabilirsiniz.
Genelde .Net frameworkü ile mssql kullanılırken, mysql i seçtiğimizde bağlantıyı nasıl yapabiliriz. Detayını vereceğim konu uzak sunucu olacak, yani bilgisayarımızda bulunan localhost değilde, sunucularda bulunan mysql sunucusu olacak.
Projemiz ile sunucu arasındaki bağlantıyı mysql connector ile gerçekleştireceğiz.
Connectoru buradan indirebilirsiniz. Genelde ilk sırada olan “ADO.NET Driver for MySQL (Connector/NET)” başlığın yanındaki indir linkine tıklayarak indirebilirsiniz. Açılan sayfadan platformu microsoft windows olarak seçtikten sonra “MSI Installer” seçeneğini download edin. Tekrar açılan sayfada giriş yapmanızı isteyecek fakat siz altta bulunan “No thanks, just take me to the downloads!” a tıklayın. Tekrar açılan sayfada indirebileceğiniz seçenekler gelecektir. İstediğinizi seçebilirsiniz ama ben “Istanbul Technical University, Turkey” “HTTP” olanı tavsiye ederim.
Şimdi kodumuzu yazmadan önce visual studio da son bir ayar kaldı. Visual studio yu açalım ve yeni bir c# projesi oluşturalım. Console veya form application olabilir ama ben form application da anlatacağım. Yeni proje oluşturduktan sonra sağ tarafta bulunan solution explorer altındaki reference bölümüne sağ tıklıyoruz. Eğer bulamadıysanız üstteki View menüsünden solution explorerı açabilirsiniz yada kısayol olan ctrl+w ve hemen arkasından ctrl+s yaparsanız da açılır. Devam edelim solution explorer altındaki reference bölümüne sağ tıklayıp add reference diyoruz. .NET’e tıklıyoruz ve seçenekler arasından “MySql.Data” yı buluyoruz ve Ok diyoruz.
Şimdi MySqlDataReader nesnesini kullanarak data çekeceğiz. Bunun için projemize MySQL Namespace lerini aşağıdaki 9.ve 10. satırlardaki gibi ekliyoruz.
29. satırdaki kodlar ConnectionString’imiz. Bu kodlar bizim sunucumuzun verilerini içerecek bunları kendinize göre düzenleyeceksiniz. Ve bağlantımız gerçekleşecek.
Data source yerine sitenizin domainini, Database yerine kullanacağınız database ismini, User ID ye database kullanıcı adınızı ve Password yerinede database şifrenizi yazıyorsunuz. Port ise genelde 3306 dır.
Hemen altındaki 30. satırda ise komutumuzu çalıştırıyoruz. Ben sitemin kategorilerini çekiyorum. Try catch içine koyarak muhtemel hataların ne olduğunu öğrenebiliriz
Bir tane buton yaratın ve buton_click() içerisine kodları yapıştırın. Ben sonuçları görmek için bir tane listbox oluşturdum ve gelen verileri buraya ekledim.
Dikkat etmemiz gereken en önemli nokta sitemizin databaseine uzaktan erişimi açmak. Bunun için bilgisayarınızın ip adresini, cpanelden uzak mysql bağlantısı altındaki yeni host bölümüne eklemek.Hepsi bu kadar, başka makalelerimde nasıl veri çekeceğiz,güncelleyeceğiz,sileceğiz bunları anlatacağım. Umarım işinize yarar.
Bunlara da Göz Atmak İsteyebilirsiniz.
<<< Önceki: Codeigniter Dersleri – 4 – GET Methodu
Sonraki: Codeigniter Dersleri – 5 – Database Bağlantısı ve Veri Çekme >>>
Teşekkurler..
Teşekkürler Gerçekten de Çok yardımcı Oldu Bende Böyle Bir Şey Arıyordum Bende Bunu Kullanarak Projemi Daha Geliştirdim
Kolay Gelsin İyi Çalışmalar….
Öncelikle teşekkürler.
Ben bağlantı kurarken aşağıdaki hatayı alıyorum sebebi ne olabilir.
Hata :
authentication with old password no longer supported use 4.1 style passwords
Yorum Bırakın!
En Son Yazılanlar
Codeigniter Dersleri
Kategoriler
Teknoloji Haberleri
Android Dersleri
Arşiv
Sitemizin QR Kodu
Yeniliklerden İlk Sizin Haberiniz Olsun
KodMerkezi.Net Facebookta
En Çok Okunanlar
En Son Aranan Kelimeler
En Çok Oy Alanlar
Etiket Bulutu
İlginizi Çekecek Siteler
Arşiv
Yönetim
En Son Yapılan Yorumlar
En Çok Okunanlar