Codeigniter Dersleri – 19 – Database Veri Silme (Deleting Data)
Bu dersimizde tablomuzda kalan son işlevi yazacağız. Bugün databaseden silme işleminin nasıl gerçekleştiğini anlatacağım. Basit bir kod yardımıyla işlemimizi rahatlıkla halledeceğiz. Yine basit ama yararlı derslerden olacak.
Hemen lafı uzatmadan başlayalım dersimize, bugün iki fonksiyon yazacağız. İlki model dosyamıza, ikincisi controller dosyamıza. Zaten silme linkini yaparken silme url sinin localhost/codeigniter/index.php/del/id şeklinde hazırlamıştık. Şimdi bu url yi kullanacağız.
Model dosyamız olan pizza_model.php dosyamıza aşağıdaki fonksiyonu ekleyelim.
Bu fonksiyon anlaşılacağı üzere direk, ilgili id li veriyi bulup tüm satırı siliyor.
Şimdi url mizi işleyebilmemiz için pizza.php(controller) dosyamıza aşağıdaki kodları ekleyeceğiz.
Artık siparişlerinizi tek tuşla silebilirsiniz.
Projemiz ana hatlarıyla bu dersle sona eriyor. Daha sonraki derslerim ya projeyi geliştirmek üzere biraz daha advance dersler olabilir, yada codeigniteri konu konu detaylı bir şekilde anlatabilirim. Bunlara daha sonra karar vereceğim. Ancak şu derslere kadar herşeyi anlayarak yaptıysanız ana hatlarıyla bu işi öğrenmiş oldunuz. Şimdi kendinizi geliştirmenin vakti. Daha öğrenecek çok şey var. İyi günler…
Bunlara da Göz Atmak İsteyebilirsiniz.
<<< Önceki: Codeigniter Dersleri – 18 – Database Veri Güncelleme (Updating Data)
Sonraki: Codeigniter Dersleri – 20 – Codeigniter Pizza Projesi Kaynak Kodları >>>
Emeğinize sağlık. Gerçekten çok güzel…
Öncelikle CodeIgniter gibi bir frameworku tanıttığınızdan ve desteğinizi çok iyi bir şekilde göstermenizden dolayı tebrik ediyorum. Dersin ve projenin, hazırlanmasından sunumuna kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Yazılarınızın ve projelerinizin devamını bekliyorum. İyi çalışmalar.
veri tabanından veri tutarken yeni veri eklediğimizde id değerini 1 arttırıp ekliyor fakat herhangi bir veriyi sildiğimizde o id değerine yeni bir veri eklemiyor.
bunu nasıl düzeltebiliriz??
Eren,
Bu duzeltilecek bi konu degil. Cunku hata degil. belirtmis oldugun id ler primary key ve auto incrementtir. bu yuzden her veri girisinde bir artar. sen butun tabloyu silsen bile o yeni veri eklendiginde kaldigi yerden devam eder. Cunku baska tablolarda bu id ler foreign key olarak kullaniliyor olabilir ve sen baskasinin id sini yeni veriye verirsen hata cikmasi muhtemel olur.
Codeigniter Framework’ünü bizlere çok güzel anlattınız, emekleriniz için çok teşekkür ederim.
Yorum Bırakın!
En Son Yazılanlar
Codeigniter Dersleri
Kategoriler
Teknoloji Haberleri
Android Dersleri
Arşiv
Sitemizin QR Kodu
Yeniliklerden İlk Sizin Haberiniz Olsun
KodMerkezi.Net Facebookta
En Çok Okunanlar
En Son Aranan Kelimeler
En Çok Oy Alanlar
Etiket Bulutu
İlginizi Çekecek Siteler
Arşiv
Yönetim
En Son Yapılan Yorumlar
En Çok Okunanlar